Bolagsinformation

Kärnhem

Kärnhem är ett projektutvecklingsföretag inriktat på nyproduktion av bostäder. Kärnhem ägs av norska OBOS koncernen, en av Nordens största bostadsutvecklare med årlig produktion av 4 500 bostäder och över 2 600 anställda.

Ett växande projekutvecklingsföretag

Kärnhem är ett projektutvecklingsföretag med inriktning på nyproduktion av bostäder. Kärnhem tar ansvar för hela processen från råmark, detaljplanläggning, utveckling, försäljning, projektledning till en nyckelfärdig bostad och ett nyckelfärdigt område till slutkonsumenten.

 

Kärnhem arbetar med allt från mindre projekt till större stadsutvecklingsprojekt, både avseende grupphus och flerbostadshus. Kärnhem, med huvudkontor i Växjö, har sedan starten 2003 vuxit kraftigt och finns idag på 15 tillväxtorter från Uppsala till Malmö.

 

OBOS koncernen

OBOS grundades 1929 och har verksamheter i Norge, Sverige och Danmark. OBOS är ett kooperativt företag som ägs av närmare 400 000 medlemmar. OBOS är den största husbyggaren i Norge och förvaltar var tredje bostad i Oslo. OBOS driver utveckling och försäljning av fastigheter, fastighetsförvaltning, fastighetsförmedling, bank, försäkringsverksamhet och uthyrning av fastigheter. OBOS har även ett eget energiföretag som satsar på vattenkraft och miljövänlig energi. Lär mer om OBOS.

OBOS uppför årligen ca 4 500 bostäder och har mer än 2 600 anställda. 2014 gjorde företaget en vinst på 2 miljarder, vilket var närmare dubbelt mot 2013. Läs OBOS Årsredovisning 2014. 

OBOSlogo_stående

OBOS Sverige

Kärnhems systerföretag i Sverige, OBOS Sverige AB, är Sveriges ledande huskoncern, med ca 800 medarbetare och över 100 000 sålda bostäder sedan starten 1927.

 

Huvudkontoret finns i Myresjö i Småland och vd är Joakim Henriksson. I OBOS Sverige AB ingår bolagen Myresjöhus AB, SmålandsVillan AB, OBOS Bostad AB och OBOS Mark AB.