Brf Grönskan i Växjö

Nytt kvarter i växande Bredvik

Vårt första kvarter i Bredvik är nästan slutsålt – så nu är det dags för etapp två!
Bredvik är en helt ny stadsdel i Växjö, vackert belägen utmed Norra Bergundasjöns västra strand. Bredvik utformas efter den svenska trästadens skala och trädgårdsstadens kännetecken, med främst småskalig bebyggelse, välordnade kvarter och grönskande gårdar. Här kommer cirka 400 nya bostäder att växa fram under de närmaste åren, och Kärnhem kommer att uppföra bostäder i flera etapper.

 

Från Bredvik har du nära till det mesta. En kort cykeltur bort hittar du några av Växjös stora handelsområden och i närheten finns också flera trevliga naturstråk. Till Växjö centrum tar du dig snabbt med buss, bil eller cykel. Till och från Bredvik finns gång- och cykelvägar, ofta separerade från bilvägar. Dessutom planerar kommunen att bygga en ny träbro över Norra Bergundasjön. Den nyöppnade Pär Lagerkvist skola är Växjös största grundskola med totalt 1000 elever. Förutom skolbyggnaden kommer här också att finnas en sporthall och en konstgräsplan. Alldeles intill skolan finns en ny busshållplats, som tar dig ner till centrum på några minuter.

 

Status

Planering

Preliminär inflyttning

2019/2020

Säljstart

Mars 2018

Ägandeform

Bostadsrätter

Typ av bostad

Radhus i två plan om 105 kvm

Missa inte säljstarten våren 2018

Lämna intresseanmälan!

Ta en rundtur i bostaden

Stäng

Välkommen hem

Nära naturen och sjön

För naturälskaren är Bredvik ett riktigt paradis. Här bor du nära ett flertal grönområden och natursköna platser. Runt knuten ligger Norra Bergundasjön med sitt glittrande vatten. Strandremsan kommer inom kort att iordningställas med fina gångstråk, perfekt för en söndagspromenad med familjen eller en härlig löprunda efter jobbet. I närheten finns också en fältrittklubb med en stor anläggning som erbjuder ridning för både vuxna och barn.
Om du gillar lummig bokskog och stora strövområden hittar du det vackra naturreservatet Bokhultet bara en bit bort. Här kan du i lugn och ro vandra bland tät bokskog och porlande vatten. Varför inte ta med familjen och picknickkorgen till någon av de många grillplatserna? Området är också känt för sitt rika fågelliv och här får du chans att skåda flera sällsynta arter.

Läge för en aktiv fritid

Som boende i Bredvik har du nära till stadens puls och utbud. Fem minuter bort ligger handelsområdet I11 och gallerian Grand Samarkand med en uppsjö av butiker och restauranger. Önskar du ännu mer cityliv ligger Växjö centrum bara fyra kilometer bort. På cykelavstånd hittar du också Arenastaden som erbjuder massvis med aktiviteter för den idrottsintresserade. Allra närmast ligger fotbollsanläggningen Räppevallen, som också bjuder in till aktivitet.
Eller vad sägs om en cykeltur till Svenska Tantens Trädgårdscafé för en mysig fika? Cafét ligger i ett av kulturhusen på Bergqvara gård, bara ett par kilometer från Bredvik. Missa heller inte den stämningsfulla julmarknaden som arrangeras här varje år.

Trivsel i två plan

Brf Grönskan består av 24 par- och radhus på 105 kvm. Detta är en av våra mest omtyckta hustyper, som vi har byggt på många ställen runt om i landet. Den smarta planlösningen ger ett praktiskt och väl fungerande boende. Till varje bostad hör ett kallförråd. Bilparkering finns centralt i kvarteret och hör till radhuslägenheterna. Du som bor i ett av parhusen parkerar istället intill din bostad, där några även har carport. Innanför entrén möts du av en välkomnande hall. Från hallen går trappan upp till övre planet och under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. På bottenvåningen ligger också ett välplanerat kök och ett badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är på cirka 20 kvm och härifrån kan du öppna ut till den mysiga uteplatsen med trädäck. Hela bottenvåningen har behaglig golvvärme. Takhöjden på 2,50 meter gör att rummen känns luftiga och rymliga.

 

På övervåningen finns tre sovrum. Det fjärde rummet kan du välja om du vill ha som ett öppet allrum eller som ett kontor. På övre plan finns också ett badrum med badkar för sköna, avkopplande stunder.

Skönhet kommer inifrån

Vi har tagit hjälp av inredningsarkitekt Kerstin Ronnemark som har arbetat fram fem noggrant utformade designlinjer, där alla delar harmonierar. Du kan antingen välja en komplett designlinje, med förutbestämda färger och material. Eller gör du dina designval lite mer personliga, genom att plocka delar från vårt övriga utvalda sortiment. Din bostad är i grunden utrustad med designlinje Classic.

 

För att du ska få en bra bild av våra designlinjer bjuder vi in till designkväll för dig och dina blivande grannar. Här kan du inte bara mingla och titta på olika materialprov, utan också får höra Kerstin Ronnemarks tankar kring inredning och designval. Dina val gör du sedan smidigt på vår designwebb.

NYFIKEN OCH VILL VETA MER?

Kontakta vår kundansvarig för mer information!
Camilla Fors

Jag är din kundansvariga på Kärnhem. Jag svarar gärna på frågor om projektet och kring designvalen. Det är också mig du träffar på designkvällen, inflyttningsmötet, byggplatsbesöket mm.

0470-75 99 64 camilla.fors@karnhem.se

Gör en intresseanmälan
En intresseanmälan är inte bindande