Brf Havsbrisen i Färjestaden

POPULÄRA RADHUS I PERFEKT LÄGE

Att bo på Öland innebär en unik tillgång till naturupplevelser. Södra Öland är känt för sina många utflyktsmål – charmiga gårdsbutiker, loppisar och inte minst alla konsthantverkare som verkar på ön. Dessutom finns en mängd vandrings- och cykelleder som ger möjlighet att upptäcka den unika naturen på nära håll. Öns alla fina badvikar, flyttfåglarnas strandängar och det unika Alvaret gör att många förälskar sig i landskapet och fler och fler väljer att bosätta sig här permanent.
Färjestaden ligger strategiskt placerad, nära brofästet och förbindelsen till fastlandet. Genom de goda pendlingsmöjligheterna fungerar det utmärkt att arbeta eller studera i Kalmar, samtidigt som fritiden kan spenderas på vackra Öland. Färjestaden erbjuder kort sagt det bästa av två världar. Färjestaden har på senare tid vuxit med flera nya bostadsområden, vilket också har inneburit utveckling av skolor, förskolor, sportanläggningar och annan service. Kring hamnen och i centrum finns flera butiker, service och bra restauranger året runt. Här finns också populära Ölands Köpstad för den som är shoppingsugen med ett brett och bra utbud av både lokala butiker och affärskedjor samt en välsorterad mataffär.

Status

Dold

Preliminär inflyttning

Sommaren 2019

Ägandeform

Bostadsrätt

Typ av bostad

28 Par- och radhus 105 kvm

Pris från

1 698 000 kr - 1 998 000 kr Ladda ner katalog Ladda ner ritningar Ladda ner Prislista
Kontakta oss intresseanmälan

VÅRT KVARTER – BRF HAVSBRISEN

Brf Havsbrisen ligger öster om Södra Sandåsgatan i ett av Färjestadens nyaste bostadskvarter. Här bor du med  cykelavstånd till havet, men också med lummiga skogar och vacker natur runt knuten. Till hamnen och centrum är det knappt 2 kilometer med fina gång- och cykelvägar hela vägen. I närområdet ligger en nybyggd vårdcentral, förskola, nybyggda Smaragdskolan, Färjeparken och Färjehallen. En perfekt plats för dig som söker ett bekvämt och tryggt familjeliv.

 

I Färjestaden finns det mycket att göra på fritiden. Förutom bad, båtliv och allt som det havsnära läget erbjuder finns fina förutsättningar för naturälskaren att trivas. Det finns dessutom flera sporthallar och gym för den som vill motionera.

Läge för en aktiv fritid

I det närbelägna aktivitetsområdet Färjeparken finns aktiviteter för barn i alla åldrar. Lekpark och äventyrsbana för de minsta och skateboardpark, boulebana, multiarena och parkourbana för de lite större. I parken finns en grillplats med bänkar och bord. Station Linné i Skogsby är inte bara en forskningsstation, utan erbjuder även en mängd spännande naturupplevelser, guidningar och kurser för stora och små. Humlans naturspanare är en omtyckt sommaraktivitet.

 

Någon kilometer bort hittar du Talluddens och Granuddens badplatser. Här sträcker sig den vita, finkorniga sandstranden långt ut i det långgrunda, klara vattnet. Här kan du både bada i havet eller i de uppvärmda poolerna. Du kan också utmana familjen eller vännerna på en runda äventyrsgolf, eller varför inte avsluta dagen med en glass på stranden medan solen går ner över Ölandsbron?

Vackra hus i skön miljö

Vårt kvarter Brf Havsbrisen består av totalt 28 bostäder på 105 kvm, fördelade i sju radhuslängor. De höga träfasaderna med sadeltak ger husen ett värdigt och ståtligt intryck. Husen har liggande varmgrå eller ljusgrå träpanel och grått tegeltak. På framsidan finns en plattbelagd yta med plats för en liten sittplats. Vissa tomter får även en låg häck planterad på framsidan.

 

Du får en välkomnande entré med tak och över-/sidoljus vid dörren. På baksidan möts du av en härlig uteplats med trädäck och en lättskött trädgård som ramas in av en låg häck. Tomtstorlekarna varierar och passar såväl den som önskar minimal skötsel som familjen som värdesätter bra lekytor för barnen.

Nyckelfärdigt och bekvämt

Till varje bostad hör ett kallförråd. Bilar i området parkeras på egen p-plats i nära anslutning till bostaden. Grusade gångvägar fungerar som passager genom kvarteret och i mitten på gården finns en mysig liten umgängesyta med sandlåda. Här finns också cykelparkering för boende och besökare.

 

För oss hänger allt ihop, allt är en helhet. Av oss köper du inte bara en bostad, du köper ett område där du och din familj kommer att trivas och känna boglädje. När du flyttar in är gräsmattan utrullad och häckar planterade. Förberett och klart så att du kan njuta av ditt nya hem från dag ett.

Livskvalitet

Nära hav och natur

Trivsel i två plan

Våra radhus på 105 kvm är en av våra mest omtyckta hustyper, som vi har byggt på många ställen runt om i landet. Den smarta planlösningen ger ett praktiskt och väl fungerande boende. Fönstersättningen gör att dagsljuset kan flöda fritt genom bostaden. Innanför entrén möts du av en välkomnande hall. Från hallen går trappan upp till övre planet och under trappan finns ett praktiskt förrådsutrymme. På bottenvåningen ligger också ett välplanerat kök och ett badrum med wc, dusch, tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrummet är på cirka 20 kvm och härifrån kan du öppna ut till den mysiga  uteplatsen med trädäck. Hela bottenvåningen har behaglig golvvärme. Takhöjden på 2,50 meter gör att rummen känns luftiga och rymliga. På övervåningen finns tre sovrum. Det fjärde rummet kan du välja om du vill ha som ett öppet allrum eller som ett kontor. På övre plan finns också ett badrum med badkar för sköna, avkopplande stunder.

Skapa en personlig bostad

Läs mer om våra designlinjer